• About

  Date: 2010.04.13 | Category: | Response: 0

  Asociatia ”Iubeste-ma asa cum sunt“ este o organizatie care se ocupa de unele persoane cu handicap din orasul Popesti-Leordeni si Municipiul Bucuresti, in special cu handicap mental dobandit la nastere.

  Ne-am constituit ca asociatie in anul 2005, in urma unui studiu facut in colaborare cu biroul de informare sociala al primariei, cand am constatat ca exista un numar relativ mare de persoane dizabile si ca in orasul nostru nu exista o astfel de activitate care sa apere drepturile si interesele celor cu nevoi speciale.

  Initial am pornit la drum cu un numar de 14  beneficiari, iar in prezent avem in evidenta 22 persoane cu afectiuni grave si foarte grave, cu care derulam programe de integrare si reintegrare sociala, socializare si petrecere organizata a timpului liber.

  In luna octombrie 2009 am inceput activitati de Centru de zi cu 6 beneficiari, la centrul Sf. Rafael, unde ni s-a pus la dispozitie un spatiu de catre Fundatia F.A.R.A. Restul de 16 asistati au in general afectiuni foarte grave si nu fac obiectul centrului. Derulam cu ei o data pe luna program de socializare si petrecerea timpului , la care participa si cei 6 care frecventeaza centrul de zi.

  Prin aplicarea programului nostru, urmarim sensibilizarea societatii sa-i accepte ASA CUM SUNT, sa nu-i priveasca ca si cum ar fi rebuturi umane, si sa inteleaga ca sunt fiinte cu sentimente identice cu ale celor sanatosi: stiu sa se bucure atunci cand le oferim motive de bucurie, plang atunci cand le creem suferinta, accepta si raspund cu iubire la dragostea noastra.

  Prin aplicarea programului de socializare urmarim sa obtinem pentru beneficiarii nostri o mai mare usurinta in relationarea si comunicarea cu cei din jur, imbunatatirea comportamentului in familie si societate – evident la acei beneficiari unde acest lucru se impune. Dorim sa-i prezentam societatii ASA CUM SUNT si sa determinam societatea sa inteleaga ca sunt fiinte umane nevinovate pentru suferinta lor.

  Un alt rezultat pe care dorim sa-l obtinem prin aplicarea programului nostru se refera la deprinderea unei autonomii maxime, atat cat le permite gravitatea handicapului.

  La activitatile noastre largite, cele desfasurate o data pe luna, sunt invitate si familiile apartinatoare, participad efectiv impreuna cu persoana dizabila la intregul program de socializare si petrecerea organizata a timpului. Periodic au parte de consiliere spirituala si psihologica, ajutandu-le sa-si accepte problema cu mai putina suferinta. In cadrul programului largit, derulam si activitati specifice comunitatilor Credinta si Lumina.

  Suntem inca la inceput de drum si avem mare nevoie de sponsorizari pentru (1) a ne dezvolta baza materiala si (2) a angaja specialisti, care sa faca planuri de activitate de lunga durata, terapii eficiente si educatie specifica. Pe langa sponsorizarile si finantarile pe care le-am primit deja ori suntem in curs de a le primi, in baza materiala ne lipsesc un microbuz si un spatiu adecvat. Deocamdata folosim un microbuz foarte vechi, primit in comodat pe 1 an, dar care ne consuma foarte multi bani si este nesigur. Tot in baza materiala, ca spatiu, avem din octombrie 2009 o camera provizorie pentru Centrul de zi, obtinuta in baza unuei conventii de asociere. Aceasta pentru inceput a fost buna, dar acum este total depasita si neadaptata si avem nevoie de un spatiu mai mare care sa ne permita derularea programului la un standard inbunatatit. Aceasta pentru ca am trecut de etapa evaluarii persoanelor si a determinarii nevoilor de formare; este momentul inceperii unei activitati calificate si eficiente. Dar si pentru ca fiecare participant are diagnostic total diferit si necesita unele programe individualizate in camere separate.

  Multe familii ne marturisesc ca activitatile desfasurate la asociatie le usureaza suferinta, nu se mai simt singure, ca si-au facut multi prieteni, au cui sa-si impartaseasca nevoile si greutatile cu care se confrunta zilnic. Ei au nevoie de si mai mult ajutor din partea noastra, SI MAI MULT AJUTOR DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA!Sponsorizati fara sa va coste

CONTACT

Asociatia “IUBESTE-MA ASA CUM SUNT!”

Cod Fiscal: 17562992
Adresa: Str. Cap. Nicolae Mihai, Nr. 3, Bl. D3, Ap. 1, Popesti-Leordeni, Ilfov.

Persoana de contact: Margareta Ivan
Mobil: 0733 015 899
Telefon/Fax: 031 421 69 80
E-mail: ivanmargareta@gmail.com

Pentru donatii sau sponsorizari
Beneficiar: Asociatia “Iubeste-ma asa cum sunt”
Banca: Raiffeisen Bank, Agentia Popesti-Leordeni
Cont IBAN (lei): RO82RZBR0000060010033470

Adrese utile

Recent Posts

SITE SPONSORIZAT DE HostVision

Sponsorizati fara sa va coste