• Lectia de iubire si omenie

    Date: 2010.07.02 | Category: activitati, Copii cu disabilitati, proiecte | Tags:

    Weekendul 26-27 iulie a reprezentat o experienta interesanta pentru copiii si voluntarii nostri. Prin amabilitatea domnului director de la Baumax Claudiu Filimon, ni s-a permis amenajarea unui mic stand, unde am putut prezenta celor aflati in magazin, produse lucrate de copiii si tinerii cu handicap, desigur uneori ajutati de familie sau voluntari.

    Mai mult de atat, am vrut ca ei sa iasa din izolare, sa ii invete pe ceilalti sa ii accepte, iar ceilalti sa invete sa vada omul dincolo de aparente, sa ii priveasca esenta nu aspectul exterior.

    Am sperat ca in viitor cei de langa noi vor invata sa respecte omul, indiferent de cum arata, sa isi deschida inima si sa dea dovada de mai multa toleranta.

    Din nefericire am vazut multe persoane care evitau micul nostru grup, si multe mamici care isi trageau agresiv copii care se uitau curiosi la ce se intampla acolo.

    Am intalnit multe persoane care s-au alaturat grupului nostru, au vorbit cu copii si s-au imbratisat. Au fost persoane care au achizitionat diverse produse, constiente fiind ca de fapt, prin acest lucru dadeau dovada de omenie, de caritate, nu achizitionau pur si simplu un produs.

    Au fost persoane care au donat din putinul pe care il aveau. Desigur ne-am bucurat, asistatii nostrii au nevoie la Centrul de zi de o gustare, apa, materiale didactice, vine iarna si avem nevoie de lemne, dar cea mai mare bucurie ne-au facut-o cei care s-au alaturat copiilor, au stat de vorba cu ei si au dat dovada ca pot vedea dincolo de aparente, ca pot fi oameni.

    Poate ca Dumnezeu dupa ce i-a inzestrat cu un suflet atat de mare pe acesti copii, din ratiuni doar de El stiute nu a considerat ca mai au nevoie si de un trup perfect.

    Poate a vrut ca noi ceilati, “perfectii “sa primim o lectie de viata, sa invatam lectia iubirii de la cei pe care de obicei ii denumim “persoane cu handicap“.

    Poate….

    Poate intr-o zi vom invata sa ne acceptam unii pe altii, sa privim dincolo de aparente. In acea zi vom putea spune ca am evoluat, ca am depasit stadiul in care doar aparenta conta, ca am devenit mai intelepti.