• Intalnirea din 7 ianuarie 2013

  Date: 2013.01.13 | Category: Copii cu disabilitati | Tags:

  7 ianuarie 2013, ziua in care ne-am intalnit cu multa bucurie, bucuria revederii si inceperii unui an impreuna in Credinta si  Lumina, in stransa colaborare cu asociatia ” Iubeste-ma asa cum sunt.
  Revederea a fost frumoasa si plina de bucurii, cu multe urari de sanatate, si impliniri

  Desi la plecare spre locatia in care ne intalnim, noi familia Marin, eram putin pleostiti, obositi, cand ne-am reintalnit cu tot grupul, cineva parca ne-a scuturat si a strigat catre noi : heiiii, treziti-va, e inceput de an, e intalnirea de comunitate, va fi si in acest an primavara, si coltul ierbii va iesi firav de sub zapada, vestind trezirea la viata a intregii naturi, asadar treziti-va si voi si aduceti-va aminte ca ati venit la intalnirea cu marea familie a comunitatii Credinta si Lumina. Si uite asa am capatat o pofta mare de viata si am inceput impreuna cu Georgeta ( responsabila noastra de comunitate ) derularea programului intalnirii.

  Inainte de a incepe rugaciunea Sf. Rozariu, a fost anuntata prezenta in mijlocul nostru a tanarului Florin Sutru, absolvent al facultatii de psihologie, profesor la liceul din orasul nostru si profesor in orasul Voluntari, unde preda la o clasa alcatuita din persoane dizabile. Am continuat apoi rugaciunea Sf.Rozariu, cu participarea intregului grup, in intentia careia  i-am avut in vedere si pe binefacatorii nostri care ne-au fost mereu aproape, fara de care nu ne-am fi putut derula programele stabilite pentru Credinta si Lumina si Asociatie.( Oana Dote de la ULKER, care ne ofera cu mult drag o gama diversificata de dulciuri, Bogdan de la Firma BOGAXA din Brasov, Luigi director la firma IZOPAM care ne-a sponsorizat cu tabla pentru acoperirea centrului de zi si cu 22.000 de roni , Elena Dote de la firma IVAN-IVAN, care ne-a ajutat cu tot betonul folosit la fundatie si turnarea trotuarelor la centrul de zi, fratii IACOB, care ne sponsoriziaza in fiecare luna cu mezeluri pe care le oferim ca mica gustare la intalniri si nu in ultimul rand Simona de la cofetaria Harissa care ne ofera lunar cate un tort pentru cei sarbatoriti .

  Am continuat intalnirea cu cateva cantece de Craciun si din repertoriul comunitatii Credinta si Lumina, ne-am impartasit momentele traite, prilejuite de Nasterea Pruncului Isus si si de trecerea in noul an, Andreia si Raluca au dorit sa interpreteze fiecare cate un cantecel, ne-am amintit cu mult drag de revederea din 16 – 18 nov. 2012, cu ocazia tinerii Consiliului National in Popesti, la care au fost perezenti Mircea, Marcel, Rodica, Adriana impreuna cu Silviu, toti de la Cluj, Maria impreuna cu Rares de la Tg. Mures, Danut impreuna cu Robert de la Sabaoani si prietena lui de la Iasi, Stefania impreuna cu Veronica din partea comunitatii din Bucuresti, Iar ospetele nostru de onoare a fost AMAR din Ungaria.

  Georgeta a facut in mare retrospectiva activitatii pe 2012, axandu-se mai mult pe unele lucruri  ce trebuiesc corijate, invitand in deosebi amicii la o mai mare implicare in nobila munca cu persoanele dizabile, fara a uita sa le multumeasca pentru tot ce au facut in 2012.
  Si de data aceasta au fost serbati cei nascuti in aceasta luna.

  Spre sfarsitul intalnirii si-a facut prezenta si Pr. Fabian, intrucat a fost prins cu sfintitul caselor si a familiilor, dandu-ne binecuvantarea necesara pentru continuarea acestei lucrari atat de frumoase.

  La despartire am tinut sa stau de vorba cu tanarul Florin Sutru, am dorit sa-i smulg cateva impresii, legate de intalnirea la care a participat :
  – spune-mi Florine, cum te-ai simtit in aceasta dupa amiaza in mijlocul nostru ?
  R- impresionat pana la lacrimi, mi-am incarcat bateriile foarte pozitiv, atat pentru munca mea de profesor, cat si pentru ceeace imi voi propune sa fac pe viitor.
  Ce te-a impresionat cel mai mult ?
  R: – Nu cred ca as  face bine daca as evidentia doar o parte , un aspect anume, totul m-a impresionat, am intalnit aici o mare familie formata din persoane dizabile, parinti si amici, sau voluntari cum sunt numite aceste persoane, deschise da a face ceva foarte frumos, de a intinde o mana de ajutor celor aflati in nevoi.
  O ultima intrebare :
  – Ne vom mai revedea ?
  R.- Cu siguranta ,din acest moment considerati ca fac si eu parte din aceasta mare si frumoasa familie.

  P.S. -A m castigat un tanar, un amic .