Archive for the ‘Copii cu disabilitati’ Category

 • O zi la centrul EMA al asociatiei noastre

  Date: 2017.11.25 | Category: activitati, Copii cu disabilitati | Response: 0

  Elevii clasei a III-a A de la scoala generala 113 din Bucuresti au donat fructe si legume tinerilor si adultilor de la centrul nostru.
  Consiliul director al asociatiei le multumeste pentru efortul facut si pentru gestul lor caritabil!

 • Tabara de la Baile Figa 2016

  Date: 2016.10.11 | Category: Copii cu disabilitati | Response: 0

  Imagini din tabara organizata la Baile Figa de catre Fundatia “Credinta si Lumina” din Cluj, la care a participat si asociatia “Iubeste-ma asa cum sunt”

 • Serbarea de Craciun 2014

  Date: 2016.04.20 | Category: Copii cu disabilitati | Response: 0

  2014 - Serbarea de Craciun

 • Serbarea pregatita de persoanele dizabile in data de 9.12.2013

  Date: 2013.12.12 | Category: Copii cu disabilitati | Response: 0

  serbare 9.12.2013

  Asociatia “IUBESTE-MA ASA CUM SUNT”, impreuna cu: Comunitatea “Credinta si lumina”, gradinita “INIMA LUI ISUS “.

 • DESPRE NOI

  Date: 2013.11.12 | Category: Copii cu disabilitati | Response: 0

  Asociatia „Iubeste-ma asa cum sunt” din Orasul Popesti-Leordeni, jud. Ilfov, avand ca obiect de activitate programe de integrare / reintegrare sociala,  socializare si petrecere a timpului liber pentru persoane cu handicap, va solicita cu respect ajutorul.

  Beneficiarii nostri, în numar de 22 de copii / tineri / adulti, au deficiente mintale si locomotorii  incurabile, în general grave si foarte grave, dobandite la nastere.

  Cu o parte dintre ei, care sunt mai capabili, derulam un program zilnic la Centrul de zi, iar cu toti beneficiarii si însotitorii lor derulam un program de reintegrare  si integrare sociala, socializare si petrecere impreuna a timpului.

  Pentru atingerea scopului propus referitor la programul de integrare si reintegrare sociala, am procedat la disiminarea tuturor activitatilor noastre, astfel incat acestea sa fie cunoscute de membrii comunitatii orasului nostru, , disiminarea facuta prin biserica, scolii, diverse pliante si fluturasi, iar roadele nu au intarziat sa apara, deja cetatenii orasului nostru in marea lor majortitate , stiu de existenta si preocuparile noastre, indreptate in directia scoaterii din anonimat si izolarea in care traiau  persoanele dizabile.

  Referitor la programul nostru de socializare si petrecerea impreuna intr-un mod placut a timpului, acesta consta in: organizarea de vizite in diverse locatii din localitatea noastra si Bucuresti cum ar fi : gradina zoologica , Aeroportul Internaional Otopeni, Parcul Tineretului ,  iesirea la iarba verde, si vizitarea diverselor obiective din localitatea noastra, excursi in diverse locatii din tara, precum si organizarea de activitati comune in colaborare cu alte asociatii si fundatii din Bucuresti si din tara, care deruleaza programe similare cu ale noastre.

  Prin realizarea acestui program urmarim ca tinerii nostrii dizabili sa intre in contact si sa socializeze si cu alte persoane din afara familiei si a centrului de zi, sa fie

  intelesi si acceptati asa cum sunt, sa aratam societatii ca sunt fiinte umane, capabile sa ofere foarte multa dragoste si iubire.

  Ca rezultat al acestui program, afirmam cu toata taria ca persoanele noastre dizabile, au dobandit o mare deschidere, sunt mai comunicative , relationeaza cu mai multa usurinta si curaj, au o mai mare incredere in propria lor persoana, intr-un cuvant simt ca fac parte  din societate.

  Apartinatorii acestor persoane cu handicap, ne marturisesc faptul ca simt roadele acestor activitati: au iesit din izolare si din durerea respingerii lor de catre societate, au prins noi forte si li s-a usurat efortul fizic atat de mare înainte, si simt solidaritatea celorlalti membri.

  Prin fercventarea centrului de zi, parintii apartinatori, beneficiaza de un timp de ragaz pentru a se  elibera pentru 4 – 5 ore pe zi de sarcina ingrijirii unei persoane cu handicap, care nu este deloc usoara,

  Un alt mod de socializare si petrecere intr-un mod placut , este si actiunea lunara cand ne intalnim cu toti membrii asistati de noi, la care participa parintii apartinatori si voluntarii nostri, care ne ajuta la derularea programelor noastre. In cadrul acestor intalniri, participantii fac o scurta rugaciune impreuna, unii dintre cei dizabili se bucura si de o consiliere psihologica, se canta si se poarta discutii libere intre cei dizabili,  voluntari si parintii apartinatori, prezentam scurte scenete cu tenta comica, pentru destinderea celor prezenti.

  Deasemenea in cadrul acestor intalniri, sunt sarbatoriti cei nascuti in luna respectiva,li se ofera  un mic cadou si in final toti participantii sunt serviti cu o mica gustare si  o felie de tort.

  In cadrul aceluiasi program de socializare si petrecere intr-un mod placut a timpului, organizam cate 2- 3 excursii in tara, cu tinerii nostrii dizabili, insotiti fie de membrii familiei, fie de catre 4-5  voluntari, iar anual participam cu  tinerii la tabara organizata de catre Fundatia „  CREDINTA SI LUMINA „ Cluj, care deruleaza activitati de socializare si petrecere intr-un mod placut a timpului cu persoane dizabile.

  In scopul impartasirii din experienta muncii noastre si altor asociatii si fundatii, avem incheiate contracte de colaborare cu diverse ONG-uri din orasul nostru, bucuresti si din tara, de la care avem si noi ce invata.

  Serviciile oferite de Asociatia noastra sunt unice în orasul Popesti-Leordeni si  le desfasuram ca urmare a unui studiu efectuat împreuna cu Primaria Popesti-Leordeni în anul 2005, cand am constatat necesitatea imperativa a unor astfel de servicii, pe care primaria nu le poate acorda. Am primit acreditarea de la Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale a jud. Ilfov si am dobandit personalitatea juridica. Mai multe detalii puteti obtine pe situl nostru www.asacumsunt.ro

  Mentionam ca din punct de vedere financiar o ducem destul de greu, si ca ne autofinantam prin valorficarea obiectelor realizate la centrul de zi,  precum si de o parte a parintilor si vountarilor nostrii si ca orice ajutor primit din partea unor binefacatori ne este de mare folos. Pentru valorificarea produselor organizam periodic mici standuri pentru expunerea si vanzarea acestora

  Pentru a ne desfasura programele cu persoanele dizabile, avem nevoie de ajutorul societatii  cu resurse materiale, dar si de sprijin financiar. Pentru noi orice ajutor material sau financiar, fie el cat de mic inseamna foarte mult, avand in vedere ca avem doua salarii de platit lunar ( pentru asistentul centrului de zi si a soferului ), care are sarcina de a-i  lua pe tinerii dizabili de la domiciliu, sa-i duca la centrul de zi, ia la terminarea programului sa-i transporte pe fiecare  si sa-i predea familiei apartinatoare. Mai sunt si cheltuielile cu procurarea materialelor necesare activitatii de la centrul de zi, precum si cu procurarea carburantului pentru microbus.

  MARIN IOAN

  PRESEDINTE

 • Recital de pian de catre copii fundatiei Spandugino

  Date: 2013.06.21 | Category: Copii cu disabilitati | Response: 0

  Videoclip realizat cu ocazia sustierii unui recital de pian, de catre copiii fundatiei Spandugino, elevii ai Resonnance Ronania.
  Recitalul a fost oferit pe data de 14.06. 2013, copiilor dizabil de la asociatia  ” Iubeste-ma asa cum sunt” si pentru cei de la Fundatia Fara Romania.
  La recital au mai participat parintii si voluntarii, care ne sunt alaturi.

  Merita sa vizionati si ascultati cele cateva piese interpretate cu multa maestrie de cei cativa elevi

  vizionare placuta

  https://drive.google.com/folderview?id=0B_HzPtHAC6VaNHFxTmU1eF9YR0k&usp=sharing

 • Dragi prieteni

  Date: 2013.02.14 | Category: Copii cu disabilitati | Response: 0

  Primavara anului 2013, bate la usa sufletului fiecaruia dintre noi, stimulandu-ne parca sa trecem mai usor peste zilele sumbre, intunecate ale iernii, care in curand ne va parasi, iar primavara isi va deschide larg ferestrele luminate si  vom simti o stare de bine si un imbold de a munci mai mult si mai bine pentru persoanele noastre dizabile.

  Asa am simtit si noi saptamana trecuta, cand am inceput sa ne pregatim pentru intalnirea de ieri 4 februarie.  Intr-o simbioza aproape perfecta, comunitatea Credinta si Lumina, impreuna cu Asociatia “Iubeste-ma asa cum sunt“, au gandit ca la derularea programului intalnirii sa-i implicam mai mult si pe tinerii nostri dizabili, intr-un program intitulat (cu ghilimelele de rigoare) “Cenaclu literar“. Pentru impartasirea modestei noastre incercari, am realizat cateva filmulete scurte pe care le puteti vizualiza accesand linkul de la baza acestui text. Pe langa cele cateva filmulete, veti putea vedea si cateva imagini statice de la intalnirea noastra, dar si de la o mica claca de lucru cu cativa amici.

  Trebuie sa va impartasim si voua bucuria noastra. Da, suntem bucurosi constatand ca munca noastra da roade, ca este  cunoscuta in localitatea noastra, ceea ce a facut ca inca din prima luna a anului, numarul colectivului nostru sa se mareasca cu noi amici, voluntari (in ianuarie ni s-a alaturat Florin Sutru, psiholog, in calitate de voluntar), iar in februarie ni s-au alaturat inca doua persoane dizabile: Anca Delicoi si Dana Pata.

  La inceputul intalnirii, le-am rugat pe cele doua sa se prezinte si sa ne spuna de ce boli sufera, dupa care, asa cum obisnuim cu fiecare nou participant, le-am urat “BINE ATI VENIT “.

  La intalnirea noastra a fost prezent si Pr. Fabian.

  Intalnirea s-a incheiat cu serbarea celor nascuti in luna februarie.

  Georgeta Ene, responsabila Comunitatii Credinta si lumina, s-a intrecut pe sine.
  Atat cu cele scrise, mai multe veti afla vizionand imaginile filmate , accesand link-ul.

  https://docs.google.com/folder/d/0B_HzPtHAC6VaNHFxTmU1eF9YR0k/edit

  COMUNITATEA “CREDINTA SI LUMINA”,

  ASOCIATIA “IUBESTE-MA ASA CUM SUNT”.Sponsorizati fara sa va coste

CONTACT

Asociatia “IUBESTE-MA ASA CUM SUNT!”

Cod Fiscal: 17562992
Adresa: Str. Cap. Nicolae Mihai, Nr. 3, Bl. D3, Ap. 1, Popesti-Leordeni, Ilfov.

Persoana de contact: Ioan Marin
Mobil: 0741 052 690
Telefon/Fax: 031 421 69 80
E-mail: marin.ioan@gmail.com

Pentru donatii sau sponsorizari
Beneficiar: Asociatia “Iubeste-ma asa cum sunt”
Banca: Raiffeisen Bank, Agentia Popesti-Leordeni
Cont IBAN (lei): RO82RZBR0000060010033470

Adrese utile

Recent Posts

SITE SPONSORIZAT DE HostVision